Könyv a Te neveddel?

Ha már tudsz főzni,
akkor ideje, hogy a család többi tagját is hagyd érvényesülni!
Csak ajándékozd meg őket a Kedvcsináló szakácskönyvvel:

Neked pihenést, nekik élményt és szórakozást nyújt!

Ha még sohasem próbáltál főzni,
pedig már 13 is elmúltál, itt az ideje,
hogy belevágj.

Hidd el, leesik a körülötted élők álla, ha meglátják mit műveltél…
…hát még, ha megkóstolják!!!

Csak győzd bezsebelni az elismeréseket!

könyv webáruház

+1 recept


Sacher csillag

recept karácsony, sacher csillag
Hozzávalók:

15 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 tojás
csipet só
5 dkg liszt
5 dkg étkezési keményít
ő
1/2 cs süt
őpor
5 dkg darált mandula
10 dkg sárgabaracklekvár
20 dkg ét tortabevonó
5 dkg vaj
csillag sablon


Készítés:


A csokoládét és a vajat tálba tesszük és vízgőzön felolvasztjuk.
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
A tojásfehérjéket a sóval nagyon kemény habbá verjük.
A lisztet a süt
őporral és az étkezési keményítővel tálba szitáljuk, hozzáadjuk a mandulát és összekeverjük, majd a már kihűlt csokoládéval és a tojásfehérje habbal együtt a tojássárgájához adjuk. Óvatosan összekverjük.
Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt, kör alakú, kapcsos tortaformába öntük, tetejét elsimítjuk és 180 °C-ra el
őmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
A süt
őt kikapcsoljuk és a tortát itt pihentetjük 10-15 percig, majd rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Ezalatt készítsünk a torta átmér
őjével megegyező nagyságú csillag sablont.
A kih
űlt torta tetejére fektetjük a sablont és éles késsel a csillag körvonala mentén körbevágjuk. A kisebb darabokat félretesszük.
A lekvárt állandó kevergetés mellett felforrósítjuk, ha szükséges egy sz
űrőn átnyomjuk és a torta tetejére és oldalára kenjük.
A tortabevonó csokoládét g
őz fölött felolvasztjuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, kicsit sülni is hagyjuk, hogy a nedvesség elpárologjon belőle, majd a tortabevonóhoz keverjük. A tortát rácsra helyezzük, először az oldalát kenjük meg csokoládéval, majd a tetejére csorgatjuk a tortabevonót. Ha szükséges, az oldalán egyengessük el késsel a lecsorgott bevonót.

Tipp:
A kivágott darabkákat is vonjuk be csokoládéval. Kiváló kísér
ője egy csésze forró kávénak.

Adventi naptár recept

A kedvcsináló szakácskönyvet kérheted névre szóló borítóval is.*



Nézd meg, hogyan néz ki a TE könyved!
*Névre szóló borító a készlet erejéig kérhető!